Logo
GELDERSE VALLEI VILLA
↓

Gelderse Vallei Villa

Je zou kunnen zeggen dat we dit huis hebben opgetrokken tussen twee gemetselde schoorstenen. Ze vormen de ankers van het huis en zetten het vast in z’n landelijke omgeving.

Deze schoorstenen hebben we op de kavel een flink stuk uit elkaar geschoven en het woonprogramma hebben we tussen deze ankers een plek gegeven. Zo ontstaat er vanuit de leefruimtes een maximaal contact met de omgeving.

Het lijkt misschien een simpele verwoording van wat we hebben gedaan, maar er zit een mooie gedachte achter. De bewoners hechten namelijk veel waarde aan het gezinsleven. En de schoorstenen markeren de plekken waar het gezin samenkomt. Eentje is verbonden met de open haard in de woonkamer en de daaraan grenzende tuinkamer, de andere schoorsteen vormt een hoekpunt van de overdekte buitenruimte. Behalve de warmte van de haard en het gezelschap, ervaar je vanuit deze buitenwoonkamer maximaal de verbinding met de mooie Gelderse Vallei.

Dit huis zou je op een bepaalde manier ook bescheiden kunnen noemen. Zowel de opzet als verschijningsvorm is rustig. Bijna gewoontjes. Het maakt bijvoorbeeld geen grote gebaren en doet nergens uitbundige uitspraken. Het is wars van borstklopperij. Desondanks ervaar je meteen dat het iets bijzonders heeft. Het weet zich op een andere manier te onderscheiden. Toont een ander soort rijkdom. Eentje die gaat over de aandacht en liefde die er in is gestoken. In details, materialen en afwerking. Een rijkdom waar je, denken wij, minder snel op uitgekeken raakt en die daarom duurzamer is. En dat is een kwaliteit die wij zoeken in ons werk.  

Project
Gelderse Vallei Villa
Plaats
Leusden
Opdrachtgever
Particulier
Programma
475 m2 BVO wonen
Team Rietvink
Marcel Rood
Samenwerking
Martijn Al Landschaps-architect, Berkhout Tros Bouwadviseurs, Bouwbedrijf van Middendorp, Installatietechniek Bouwheer, De Nis gevelmaterialen, Renger Interieurs