Logo
BEDRIJFSGEBOUW KARO
↓

Bedrijfsgebouw KaRo

In onze ogen moet een bedrijfspand meer zijn dan een visitekaartje. Het kan functioneren als communicatiemiddel. Dit pand laat zien in welke sector de opdrachtgever zich beweegt, wat het bedrijf belangrijk vindt en hoe het met z’n medewerkers en relaties om gaat.

KaRo is toeleverancier in de agrarische sector. Daarom hebben we de voorgevel gemaakt van groen glas, met daarachter organische vormen als stengels van planten. Het pand onderscheidt zich op deze manier op het door veelal saaie blokkendozen gedomineerde bedrijventerrein.

KaRo kent een open bedrijfscultuur. De verschillende functies in het bedrijf (showroom, kantoren, werkplaats en magazijnen) staan direct met elkaar in verbinding. En door de toepassing van veel glas zijn alle activiteiten van het bedrijf goed zichtbaar.

In het gebouw neemt een kas met een binnentuin een centrale plek in. Alle ruimtes sluiten hier op aan. De binnentuin heeft meerdere functies: het zorgt voor daglicht in het gebouw, het is een plek waar zowel medewerkers als relaties informeel samen kunnen zijn, het is een prettige plek om de lunch te gebruiken en niet in de laatste plaats dient de kas als etalage voor de glastuinbouwtechniek. Bijna 90% van de klanten van KaRo zijn glastuinbouwers en voor deze groep vormt de kas een punt van herkenning.

Ook in de agrarische sector is er steeds meer aandacht voor duurzame bedrijfsvoering. Als toeleverancier wil KaRo graag een voortrekkersrol vervullen. Door een slim daglichtsysteem toe te passen hoeft in het pand nauwelijks de verlichting aan. Het pand is goed geïsoleerd, heeft een WKO-installatie en het dak is voorzien van zonnepanelen.

Plaats
Zwaagdijk
Opdrachtgever
KaRo
Oplevering
2012
Programma
3900 m2 BVO kantoor, showroom, vergaderruimte, werkplaats, magazijnen
Fotografie
Rietvink Architecten
Team Rietvink
Marcel Rood
Samenwerking
Berkhout Tros constructeurs, Aannemingsbedrijf Wit Wognum, Van der Laan Installatietechniek, Schermer Installatietechniek, More dan Verbouwen