Logo
MULTIFUNCTIONEEL GEBOUW DEN HELDER
↓

Multifunctioneel gebouw Den Helder

Dit multifunctionele gebouw heeft een opvallende plastiek die naar alle zijden werkt. Tegelijkertijd markeren en aansluiten is wat dit gebouw richting zijn omgeving doet.

Het complex omvat een brede school en huurappartementen. De brede school herbergt twee basisscholen, een sportvoorziening met twee gymzalen, een naschoolse opvang, een peuterspeelzaal, een instelling voor gehandicapten, een internationaal vrouwencentrum, een handbalvereniging en een scoutingclub. De huurappartementen zijn ondergebracht in twee karakteristieke woontorens. Het project is de eerste fase van een ambitieus wijkvernieuwingsplan. Gezichtsbepalend voor het plan is de langgerekte gesloten bebouwing langs de wijkontsluitende IJsselmeerstraat.

De woontorens vormen markante hoogteaccenten. De brede school heeft een driehoekige plattegrond, waardoor de sportvelden achter de school zichtbaar blijven vanaf de IJsselmeerstraat. Bakstenen zijn toegepast in een kleurige, speelse mix. De lokalen bevinden zich over twee verdiepingen aan de buitenkant van het gebouw. Twee vides brengen begane grond en verdieping in een spel van licht en ruimte in een open relatie met elkaar. Alle functies zijn gegroepeerd rond een driehoekige patio. De patio biedt plaats aan een speelruimte voor peuters en voor de aanleg van schooltuintjes.

Project
Multifunctioneel gebouw
Plaats
Den Helder
Opdrachtgever
Woningstichting Den Helder
Programma
14250 M2 BVO 2 scholen, 2 gymzalen, naschoolse opvang, scouting, 42 huurappartementen
Architect
Jan Rietvink
Projectleider
Erik Droog
Fotografie
Bernard Faber