Logo
POLDERVILLA
↓

Poldervilla

Deze villa gaat over ruimte, rust en stilte. Je bent hier verbonden met de natuur en haar seizoenen. Een heerlijk huis om thuis te komen.

Je zit aan de eettafel, of buiten in een loungestoel onder de veranda, en je ervaart een intense rust. Je bent onderdeel van een typisch Noord-Hollands polderlandschap. Je hebt vrij zicht op de aangrenzende landerijen met daarboven Hollandse luchten. De wind waait, je ruikt frisse lucht. De kleuren die overheersen zijn intens groen en blauw, grijs en wit. Het gras beweegt en wolken trekken over, de zon laat zich zo nu en dan even zien, schaduwen kruipen over het land. Je ervaart rust en ruimte. De tijd lijkt hier verbonden te zijn met de natuur en haar seizoenen en niet met het jachtige bestaan van alledag. Je voelt je vrij.

Deze villa gaat over ruimte, rust en stilte. De tijd lijkt hier te vertragen. Het huis schept een kader waarbinnen, op een natuurlijke wijze, een intense verbinding tussen jezelf en het aanwezige landschap kan ontstaan. In de hectiek van het moderne leven is dit huis dé plek waar je thuis kunt komen. Tot rust. Tot jezelf. Met deze bedoeling hebben we het huis ontworpen en dit is wat het huis doet. Wat het is.

Omdat het gezinsleven zich hier voor een belangrijk deel afspeelt rond de eettafel staat deze centraal opgesteld in de woning. Door de verdiepingsvloer boven de eetruimte weg te laten, ontstaat een ruimtelijk effect. Dankzij de bijna volledige raampartij in de achtergevel opent het huis zich naar het landschap en zitten de seizoenen als het ware bij je aan tafel. 

Opdrachtgever
Particulier
Oplevering
2014
Programma
570 m2 BVO wonen
Fotografie
Ewout Fotografie
Team Rietvink
Marcel Rood
Samenwerking
Berkhout Tros constructeurs, Aannemersbedrijf Sjerps, Timman Elektrotechniek, Schermer Installatietechniek, De Nis gevelmaterialen, Grimex Licht, John Koomen Tuinen