Logo
WOONHUIS SPANBROEK
↓

Woonhuis Spanbroek

Steeds weer als ik dit huis bezoek word ik overvallen door een overweldigend gevoel! Ik geniet van het uitzicht, van de mooie tuin en de fijne leefruimtes. Het is echt een gezellige gezinswoning met fantastisch uitzicht op het omringende landschap. 

De drie grote vensters, die op een fraaie wijze binnen verbinden met buiten, blijven daarbij tot de verbeelding spreken. Het grote venster bij de haardpartij in het hart van het huis ervaar ik zelf iedere keer weer als een baken van rust.

Dit huis hebben we voor een bescheiden budget gerealiseerd. Door slimme keuzes te maken, konden we voor de prijs van een gemiddelde cataloguswoning toch een uniek huis neerzetten. Een huis dat de kwaliteiten van deze prachtige plek maximaal weet te benutten en dat helemaal past bij het gezin dat er woont en de wensen die zij hadden. 

De basisindeling van de woning hebben we eenvoudig gehouden. We hebben daarnaast een eenvoudig bouwsysteem toegepast, waarbij we voor een groot deel gebruik maakten van geprefabriceerde onderdelen. Zo creëerden we financiële ruimte om een mooie traditioneel gebakken gevelsteen te gebruiken, een speciaal metselverband toe te passen en drie grote eiken vensterkozijnen te plaatsen. Deze elementen geven het huis z’n specifieke kwaliteiten en eigenheid. En ze dragen er aan bij dat het voor de bewoners echt hun huis is geworden.

Project
Woonhuis Spanbroek
Plaats
Spanbroek
Opdrachtgever
Particulier
Programma
300 M2 BVO Wonen
Team Rietvink
Marcel Rood
In samenwerking met
Harder Constructiebureau, Aannemings-bedrijf West Friesland, De Nis gevelmaterialen, John Koomen Tuinen